Logo van Klinkenberg schoenen
Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland
Gratis verzending naar België
MBT schoenen
Masai barefoot technology
Bekijk collectie MBT schoenen

MBT: het geheim zit in de ronde zool!

Loopt u vaak onbewust niet rechtop? Heeft u last van pijn in uw rug of gewrichten? Of kunt u uw voet niet goed afwikkelen door een Hallux Rigidus? Als er sprake is van instabiliteit, gaat het lichaam op zoek naar balans, waardoor de gewrichtsspieren worden belast. Een verbeterde houding en verhoogde spieractiviteit dragen bij aan de vermindering van rug- en gewrichtsklachten.

Mensen die een MBT schoen dragen voelen direct verschil met een ‘gewone’ schoen. De schoen geeft het gevoel alsof u op een zachte ondergrond i.p.v. de harde straat of een trottoir. Uw lichaam wordt namelijk bij elke stap die u zet opgevangen in een zacht kussentje in de hak van de schoen. Tevens staat en loopt u meer rechtop! Dit komt doordat de gepatenteerde zoolconstructie natuurlijke instabiliteit creëert. Wij vertellen u graag meer over de werking van deze schoen.

Wilt u MBT Schoenen kopen? Lees dan even verder. Klinkenberg Schoenen heeft een mooi assortiment MBT schoenen dames- en heren.

Hoe het allemaal begon...

In 1996 ontdekte MBT dat natuurlijke instabiliteit een positief effect heeft op het menselijk lichaam. Deze ontdekking kwam aan het licht tijdens een observatie van het Masai-volk. 

Dit volk liep namelijk behendig met blote voeten op een onverhard en oneffen terrein. En door het lopen op blote voeten namen de rugklachten af. Hierdoor realiseerde MBT zich dat ons lichaam niet gemaakt is om over vlakke en harde ondergronden te lopen. Maar, ook niet om op te staan. 

Dit bracht ze op het idee om een schoen te ontwikkelen die een oneffen en zachte ondergrond simuleert.

Wat maakt MBT uniek?

Balance Point

Het Balance Point zit verwerkt in de voetzool en is zo evenwichtig dat deze ongeveer in het midden van de voet valt. Hierdoor heeft u een rechte lichaamshouding en gelijke belasting van gewrichten tot in de nek. Dit gebeurd geheel op eigen lichaamskracht.

Masai sensor

De basis van de schoen is de zachte Masai Sensor. Hierdoor voelt het alsof u een wandeling over een zandstrand maakt!

Afwikkeling

De ronde zool wikkelt uw voet op de juiste manier af. Waardoor uw evenwichtsgevoel en lichaamshouding aanzienlijk worden verbetert! Dit gebeurt zowel tijdens het lopen, als op het moment dat u stilstaat.

Landing

Er is sprake van een fantastische demping door de Masai-sensor in de hiel van de schoen. Hierdoor krijgen spieren en gewrichten bij het neerzetten van de voet geringe schokken van de landing. Daarnaast zorgt de sensor voor instabiliteit en daarop reageert het lichaam met spieractiviteit.

Frank van Kollenburg

Frank over MBT schoenen:

”Toen MBT op de Nederlandse markt kwam was dit enorm revolutionair. Het leek gek om op schoenen te lopen die instabiel zijn, met van die rare ronde zolen. Maar de filosofie bleek voor veel mensen een oplossing. Veel mensen met rug- of gewrichtsklachten zijn enorm geholpen door het concept van MBT. Ook klanten die zelf niet goed kunnen afwikkelen door bijvoorbeeld een Hallux Rigidus (verstijfde grote teen) kunnen met MBT schoenen ineens wel weer normaal lopen. MBT schoenen zijn niet voor iedereen geschikt, maar iedereen zou ze wel moeten proberen! Wij zijn één van de weinige verkooppunten die dit merk trouw zijn gebleven en dat is met een reden. Want wij mogen elke dag nog steeds vele klanten blij maken met deze unieke schoenen en dat maakt ons zelf ook heel blij!”

Een bewezen MBT effect!

Meerdere onderzoeken uitgevoerd door verschillende Europese en Amerikaanse universiteiten tonen aan dat MBT schoenen uw loophouding verbeteren en hierdoor de belasting van gewrichten en rug aanzienlijk worden verminderd. Dit verklaart waarom steeds meer fysiotherapeuten en artsen deze schoen aanbevelen aan mensen met rugpijn of andere lichamelijke klachten.

voordelen mbt schoen

Belangrijk is de balans van MBT schoenen

U zult het vast niet geloven. Een schoen die zo comfortabel loopt, dat u er makkelijker lange afstanden mee kunt lopen. Maar ook een goede oplossing is als u veel last heeft van rug-of gewrichtsklachten. Het kan echt met MBT!

Als u loopt op deze schoen, voelt de ondergrond niet egaal en onstabiel aan. Het is aan uw lichaam om dit op te lossen en te zorgen dat u stabiliteit creëert. Het echte geheim van deze schoen heeft alles te maken met de natuurlijke instabiliteit!

En dat zit hem weer in de constructie van de ‘ronde zool’. Het geïntegreerde balanspunt zorgt voor een energieke, maar zeer gecontroleerde afwikkeling van uw voet! Hierdoor wordt uw lichaamshouding bij het staan én het lopen aanzienlijk verbeterd!

MBT schoenen verkooppunt in Nederland

Zoekt u een passende schoen voor bijvoorbeeld hielspoor? MBT schoenen zijn een goede oplossing voor hielspoor. Het is bij hielspoor belangrijk dat uw schoenen goede ondersteuning bieden en dat doen ze! 

Benieuwd waar u MBT schoenen kunt kopen? Klinkenberg Schoenen is een MBT verkooppunt in Nederland. Wij verkopen zowel MBT damesschoenen als herenschoenen. Kom langs in onze winkel en bekijk de gehele collectie. 

Liever uw MBT schoenen online kopen? Ook in onze webshop hebben wij een ruim assortiment! En wist u dat wij ook vele andere topmerken in ons assortiment hebben, zoals Joya, Mephisto en Xsensible. 

Wij zijn specialist en kunnen vele lichamelijke klachten, zelfs rugklachten verlichten door het voor u geschikte paar schoenen te vinden.

MBT en voetproblemen

Ervaart u klachten als hielspoor, verstijfde grote teen (hallux rigidus) of afwikkel problemen? Er zijn vandaag de dag verschillende schoenen die speciaal zijn ontwikkeld voor voetproblemen zoals bovenstaande klachten.

Voor klachten als bijvoorbeeld hielspoor zijn MBT schoenen aan te raden. Deze schoenen hebben een buffer (zacht kussen onder de loopzool bij de hiel) die zorgt voor een zachte landing. Maar ook voor consumenten met afwikkel problemen, door bijvoorbeeld een hallux rigidus, is MBT vaak de beste oplossing.

De zoolverstijving zorgt dat de zool rond blijft staan waardoor de schoenen als het ware voor de afwikkeling van uw voeten zorgt. Door de instabiliteit van deze schoenen worden uw korte spieren rondom uw gewrichten ook nog eens extra getraind.

Voor veel van onze klanten zijn MBT schoenen de oplossing gebleken voor hun voetklachten en kunnen door de speciale werking van MBT weer normaal lopen. Bij hielspoor is het resultaat meestal dat de klachten verminderen of zelfs genezen. Hoewel hielspoor het beste geneest bij volledige rust en geen belasting van de hielen.

Om het effect te ervaren adviseren wij altijd om de schoenen uit te proberen. U kan ze altijd vrijblijvend passen in onze winkel om te ervaren of MBT schoenen ook voor u de oplossing is. Wij hebben een ruime collectie MBT schoenen in onze winkel, maar ook in onze webshop.

voetmeting
schoenen winkel
MBT zelf ervaren?
Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?