Logo van Klinkenberg schoenen
Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland
Gratis verzending naar België
Meindl
Uw wandelschoen met identiteit
Bekijk collectie Meindl schoenen

Wandelschoenen met eigen identiteit!

Staat een bergwandeling op uw bucketlist? Bent u vaak met de hond te vinden in de bossen? Of bent u dol op stedentrips? Wat het ook is, Meindl schoenen zijn geschikt voor elk avontuur! Een van de bekendste merken op het gebied van kwalitatief goede wandel- en bergschoenen is Meindl. Al meer dan 300 jaar produceren ze schoenen van zeer hoge kwaliteit. Handwerk en innovaties zorgen voor de perfecte combinatie, namelijk een duurzame schoen met de juiste pasvorm. 

De collectie Meindl schoenen bestaat uit wandel- en bergschoenen voor zowel dames als heren. Wat dit merk zo uniek maak is de bekwaamheid om te blijven innoveren en tegelijkertijd de traditionele productiemethoden niet uit het oog te verliezen. Onze collectie wandelschoenen is zeer uitgebreid. Neem ook eens een kijkje bij onze wandelschoenen van Lowa. 

Meindl wandelschoenen

De wandelschoenen van Meindl zijn geschikt voor activiteiten die u verricht op licht terrein. Het assortiment wandelschoenen van Meindl is zeer uitgebreid en wordt onderverdeeld in categorieën. A-wandelschoenen zijn geschikt voor wandelingen op comfortabele ondergronden. Met deze schoenen kunt u prima een lange wandeling of een hike in Nederland maken.

A/B-wandelschoenen zijn ook geschikt voor comfortabele ondergronden, maar daarnaast juist ook geschikt voor een iets rotsige ondergrond. A/B-wandelschoenen bieden namelijk een stuk meer stevigheid aan uw voeten, waardoor ze iets meer kunnen verdragen. Wij hebben een ruim assortiment A/B wandelschoenen op voorraad.

Meindl bergschoenen

Meindl maakt naast wandelschoenen ook bergschoenen. Deze schoenen zijn geschikt voor terrein met oneffen ondergronden. Denk aan een lange trektocht of een excursie in de bergen. Neem bijvoorbeeld de B/C trekkingsschoen. Een wat stevigere schoen waarmee u goed kunt lopen op oneffen terreinen. Een flinke wandeling is met deze schoen geen probleem! 

Gaat u een lange wandeling op flinke hoogte maken? Dan is een C trekkingsschoen juist zeer geschikt. En als u besluit een wandeltocht te maken door zware weersomstandigheden als sneeuw of kou, dan is de D-wandelschoen erg geschikt. En omdat u met deze schoen door weer en wind zult lopen, zijn veel modellen 100% waterdicht en beschikken ze over een goed ademend membraan. 

Wij kunnen alle types bergschoenen leveren vanuit de voorraad van Meindl, deze hebben we echter niet standaard op voorraad.

Frank van Kollenburg

Frank over Meindl schoenen:

”Meindl wandelschoenen zijn van topkwaliteit en hebben een sublieme pasvorm. Goede omsluiting van de enkel door het MFS (memoryfoam) systeem en stevige, maar schokdempende zolen met een goede afwikkeling. Ook deze schoen is verkrijgbaar in diverse wijdtematen.”

Meindl Identity

Bij Klinkenberg Schoenen verkopen wij ook de unieke collectie Identity. Wat betekent Identity®? Met Identity® weet u precies welk pad uw schoenen hebben gevolgd voordat ze hun weg naar u vonden. Meindl is de eerste schoenenfabrikant ter wereld die volledige transparantie en verantwoording biedt tijdens het productieproces. 

Het verhaal begint op een ecologische bergweide en eindigt in onze fabriek, waar je Identity®-schoenen met veel liefde voor detail worden gemaakt. Ze biedt u een gedetailleerd oorsprongscertificaat voor het leer dat in het bovenwerk wordt gebruikt. 

Zo kunnen ze volledige productietransparantie bieden van de alpenweiden waarop het vee graast en leeft, via de leerlooierij tot de productie van de schoenen.

meindl pure
wandelschoenen categorie c meindl

Pasvorm van de schoen

Niemand heeft twee precies dezelfde voeten. Er zit altijd verschil in lengte of breedte van uw voet. Misschien herkent u het zelf wel? De ene schoen zit fijner dan de ander. En u heeft zo’n schoen waar net wat extra ruimte over is. De pasvorm van uw schoen is belangrijk voor een goed loopcomfort. En daarom heeft Meindl Comfort Fit ontwikkeld. Een schoen met extra brede leest, meer volume en extreme verdeling, waardoor u geniet van een zeer prettige wandelschoen. 

Bij deze schoen heeft uw grote teen meer ruimte, waardoor druk op de bal van uw voet wordt verminderd. En ook de buitenste tenen hebben meer bewegingsruimte. Dit vergroot het steunvlak, wat zorgt voor de perfecte stand van uw voet. Wilt u Meindl schoenen kopen? 

Kom langs in onze winkel, onze specialisten helpen u graag aan een paar passende wandelschoenen. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? U kunt Meindl schoenen ook eenvoudig online bestellen in onze webshop.

schoenen winkel
De beste wandelschoen ervaren?
Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?