Logo van Klinkenberg schoenen
Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland
Gratis verzending naar België

Veelgestelde vragen

Over uw voeten en schoenen

Heeft u een vraag over onze winkel en andere praktische zaken, zoals uw account, een bestelling of betaling? U vindt uw vraag op deze pagina. 

Maar ook vragen over voetproblemen, onderhoud schoenen en andere vragen die te maken hebben met voeten en schoenen staan op deze pagina.

Heeft u een vraag, maar staat deze er niet tussen? Mail ons gerust en wij zullen uw vraag beantwoorden. 

Schoenen en voeten

Om uw schoenmaat te bepalen kunt u gebruik maken van onze handige meettool, de maatwijzer

Op onze merkenpagina vindt u de meeste merken die wij in ons assortiment hebben. Daar kunt u ook specifieke informatie over de diverse merken terugvinden.

Hielspoor ontstaat op het punt waar het voetzoolvlies (aponeurosis-plantaris) zich inplant in het hielbeen.

Hielspoor treedt vooral op bij doorzakkende voeten. Door de voortdurende druk en trek ontstaat een botwoekering. De pijn straalt uit door de hele voet.

Belangrijk is dat u bij hielspoor kiest voor schoenen met een goed voetbed of beter nog eigen aangemeten zolen van de podotherapeut. Zo wordt de voetboog goed ondersteunt.

Verder zijn zo zacht mogelijke zolen het beste: hielspoor geneest het beste als de voet maximaal rust krijgt. Aangezien u toch moet lopen zijn schoenen met zo zacht mogelijke zolen het beste, want dan worden de klappen van het lopen op de hiel maximaal opgevangen.

Schoenen van Xsensible, FinnComfort hebben een goed voetbed. De Finnamic lijn van FinnComfort heeft een rondere zool, waardoor de druk op de hiel ook minder wordt.

Schoenen van MBT en Joya hebben de zachtste schok dempende zolen, waardoor de plek van de hielspoor minder getriggerd wordt.

Suède dient u regelmatig te beschermen met een impregneer spray. De beste spray is de Carbon Pro van Collonil.

Daarnaast dient u regelmatig de vleug van het suède op te halen, door ze op te borstelen met behulp van de suède nubuck box van Collonil.

Voor de voeding van het suède gebruikt u de nubuck en textiel depper van Collonil of de Carbon sneaker care. Na een poetsbeurt altijd weer afsluiten met de Carbon Pro impregneer spray.

Prettige schoenen kiezen is heel persoonlijk. We vragen u naar wat u prettig vindt dragen; soepele of stijve zolen, zacht leer of een stevige steunende schoen. En we vragen waar u de schoen voor wilt gaan gebruiken; wandelen, werken e.d.

Op basis hiervan en op basis van de voetmeting, laten we u zien wat bij uw vraag en bij uw voeten zou passen. Zo komen we samen tot een selectie van een aantal paren, waarbij we hopen dat onze kwaliteitsschoenen precies die prettige schoenen zijn die u zoekt!

We nemen graag de tijd om uw voeten te meten en van u te horen tegen welke problemen met de voeten en schoenen u aanloopt om zo gericht passend te adviseren.

In onze collectie zijn een aantal kwaliteitsmerken opgenomen, waarin niet alleen uw steunzool kan. Maar die bijvoorbeeld een gebroken leest hebben, een smallere hiel hebben en een wat ruimere voorvoet.

Met deze specifieke pasvorm kan mogelijk uw “moeilijke voet” ineens passend geschoeid zijn en weer positief op pad! Zo hebben we voor diverse problemen aan de voet in onze schoenen een oplossing te bieden met merken als DureaSolidusFinn ComfortGanter en diverse andere.

Bij achillespeesklachten kunt u het beste schoenen kiezen met een vlakke, stabiele hak. De schoenen het liefst niet te plat en de zool onder de hak mag wat dikker zijn dan onder de bal van de voet. Let op dat het materiaal van de zool niet te zacht of te verend is. Dit zorgt er namelijk voor dat de schoen instabiel wordt, waardoor de achillespeesklachten kunnen toenemen.

Achillespeesklachten zijn vaak het ergst bij het afzetten van de voet. Er zijn gewone schoenen die de voeten helpen bij het afzetten. Deze schoenen hebben een iets meer afgeronde stijvere neus. De afwikkeling van deze schoenen kunt u vergelijken met wandelschoenen.

Wanneer uw hiel ook pijnlijk en dik is, kan het prettig zijn om een schoen te dragen waarbij zo min mogelijk druk op uw hiel komt. Een open hiel is natuurlijk het beste, maar er zijn ook schoenen met een gepolsterde hiel. Dit betekent dat er extra voering in de hiel zit, waardoor deze zacht is. Er zijn ‘gewone’ schoenen te koop die zo’n zachte hielvoering hebben. U kunt denken aan schoenen van Hartjes, Mephisto, Xsensible en Solidus, maar ook Meindl en LOWA wandelschoenen.

Praktisch iedere schoen die wij verkopen heeft standaard een goed voetbed. Maar welk voetbed het beste voor u geschikt is, hangt helemaal af van het feit of u voetklachten heeft. En welke soort voetklachten?

Een goed voetbed is licht voorgevormd en heeft een kussentje achter de bal van je voet. Vaak zijn ze bij de voorvoet van een zachte foamlaag voorzien, onder het leren dekje. Het beste is als het voetbed verder van kurk gemaakt is en anatomisch gevormd is.

Kurk is zacht en neemt ook de vorm van je voet aan. Een voetbed van bijvoorbeeld FinnComfort is volledig van kurk en hebben vaak een hogere voetboog ondersteuning. Voetbedden van Hartjes en Solidus zijn mooi anatomisch gevormd en hebben een goede combi van kurk en foam. Er zijn ook voetbedden die heerlijk zacht en dempend zijn, zoals die van Wolky en Xsensible. Ook Durea gebruikt zeer goede voetbedden die op de juiste plekken ondersteuning biedt.

Bijna onze volledige collectie is geschikt voor uw eigen steunzolen. Welk merk het beste bij uw voeten en voetbed past is persoonlijk. Hierover kunnen wij u het beste in onze winkel adviseren. Onze merken Durea, Hartjes, Solidus, Xsensible, Hassia, GIJS, Mephisto, Ganter, FinnComfort, Wolky, Verhulst zijn allemaal prima geschikt voor uw steunzolen.

Er zijn diverse soorten wandelschoenen van Meindl in verschillende klasse. De A en AB categorie zijn het meest verkocht en bedoeld voor wandelingen op vlakke ondergrond en voor wandelingen in de bergen op bergpaden. De B en C klasse zijn voor ruiger terrein en wanneer u in de bergen van de paden afgaat of voor rotsachtig terrein.

Binnen deze categorieën zijn er ook nog diverse breedte maten. Van smal (wijdte D) tot extra breed (wijdte K). Deze brede leesten vallen bij Meindl in de Comfort Fit lijn.

Verder is het van belang dat u voldoende afwikkelruimte hebt in wandelschoenen. Ons advies is ook om wandelschoenen altijd 1 maat groter te nemen dan van uw “normale” schoenen.

Over het algemeen vallen de Meindl wandelschoenen wat kleiner uit. Maar passen en het juiste advies inwinnen is bij wandelschoenen wel het advies.

Als u schoenen kletsnat zijn geworden kunt u het beste ze met een schoenspanner van cederhout laten drogen. Belangrijk is dat u dit niet bij een warmtebron, zoals een kachel doet. Dit is namelijk erg slecht voor het leer. Wanneer de schoenen goed zijn gedroogd, kunt u deze poetsen met het juiste onderhoudsmiddel en vervolgens weer impregneren met een Carbon Pro spray van Collonil.

Heeft u smalle voeten? Voor dames adviseren wij dan vaak de merken Schneider, Durea en Hartjes. Voor de heren valt het merk GIJS smal uit.

Als u gaat wandelen in Nederland zijn vaak lage wandelschoenen voldoende. Gaat u de bergen in, dan zijn halfhoge wandelschoenen beter. Gaat u in de bergen ook van de wandelpaden af, dan kunt u het beste halfhoge wandelschoenen uit de trekking klasse nemen.

Wij hebben wandelschoenen van Lowa, Meindl en Dolomite. Binnen deze merken kunt u slagen voor elk wandeldoel.

Bent u specifiek op zoek naar Mephisto schoenen, dan heeft u hier ongetwijfeld al ervaring mee. Bij Klinkenberg verkopen we verschillende modellen, zowel voor dames als heren.

Heeft u nog geen ervaring met Mephisto schoenen, dan kunnen wij u hier alles over vertellen. En kijken we samen of deze schoenen ook geschikt zijn voor uw voeten.

Kom dus gerust bij ons langs voor meer informatie, wij hebben een ruim aanbod van Mephisto en de meeste modellen van Mephisto zijn ook geschikt voor uw eigen inlegzool.

Goede schoenen voor zwakke enkels zijn schoenen met een stevig contrefort. Het beste is natuurlijk halfhoge schoenen die de enkels goed omsluiten. Bij wandelschoenen zijn de Vakuum Fit modellen van Meindl bij uitstek geschikt, vanwege de memory foam rondom de enkels.

Comfortabele schoenen voor lang staan zijn stevige schoenen met een schokdempende zool. Belangrijk is dat ze een goed (kurken) voetbed hebben die zorgt voor een goede ondersteuning van de mediale voetboog. Merken als Durea, Hartjes, FinnComfort en Xsensible zijn hiervoor bij uitstek geschikt en voor heren schoenen van Mephisto en GIJS.

Let bij de aanschaf van nieuwe schoenen op de juiste lengte- en breedtemaat. Het is belangrijk dat de schoenen de voeten goed omsluiten. Ook bij de hiel moet de schoen goed passen. Belangrijk is dat u voor de langste teen minimaal 1 cm afwikkelruimte hebt. Wilt u graag meer advies bij bijzondere voetklachten, kom dan langs in de winkel.

Goed passende schoenen geven uw tenen voldoende ruimte. U moet uw tenen vrij kunnen bewegen.

Daarnaast heeft uw voet afwikkelruimte nodig. Ideaal is 1,5 cm, maar tenminste 1 cm vrij ruimte voor uw langste teen.

Verder moet de schoen bij de bal van uw voet uw voeten goed omsluiten. Dan schuift u niet naar voren, waardoor schoenen gaan slippen in de hiel. En u met de tenen alsnog in de smallere punt van de schoen komt en de voorkant raakt.

Ook is het belangrijk dat de kleine teen niet bekneld zit. En een goede hielgrip bij het contrefort (verstevigde achterkant) heeft van de schoenen. Daarnaast kan het zijn dat u bepaalde afwikkeling in uw schoenen nodig heeft.

Met het kiezen van de juiste schoenen kunnen wij u het beste in de winkel mee helpen.

Wij bieden met diverse merken breedte maten. Een breedtemaat wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een bredere of een vollere voet of een hogere wreef zodat de voet comfortabel de schoen kan instappen en deze ook goed kan worden gesloten. De breedtemaat wordt aangegeven door een letter.

Wijdte C is extreem smal, D extra smal, E Smal, F en G gemiddeld, H iets breder, K Extra breed en M extreem breed.

Voorkomen is in deze vaak beter dan genezen. Draag daarom goede sokken met Bamboe en gemaakt
van Merino wol.

Bamboe absorbeert maar liefst 60% meer water, dan katoen. En houdt bacteriën en schimmels tegen, waardoor ongewenste (transpiratie)geuren worden afgeweerd.

Merino wol is bijzonder goed in het drooghouden van het lichaam door de vochtregulerende en absorberende werking. Merino wol is hierdoor uitermate geschikt voor wandel- en skisokken. Zo blijven uw voeten langer frisser ruiken!

Lanoline is een natuurlijke stof die te vinden is in Merino wol. Deze natuurlijke stof heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Bij het vrijkomen van vocht wordt Lanoline omgezet in een zeepachtig goedje dat ervoor zorgt dat uw voeten langer fris blijven.

Merino wol ademt veel beter dan bijvoorbeeld katoen en andere door de mens gemaakte garens. Dit zorgt ervoor dat vocht beter verdampt en oververhitting wordt tegengegaan. U kunt het vergelijken met een tweede huid die zich aanpast aan verschillende omstandigheden.

Maar als uw schoenen toch ruiken dan is er een speciale deo spuitbus voor de schoenen te koop: Breeze van Collonil.

Wat ook kan helpen is om de schoenen in de vriezer te doen. De bacteriën worden hierdoor gedood. Maar zoals gezegd, voorkomen is beter dan genezen!

Steunzolen kunnen niet alleen in gesloten veterschoenen. Ze passen tegenwoordig ook prima in een bandschoentje, sandaal of slipper.

Belangrijk is dat de binnenzool van de gewenste schoen eruit gehaald kan worden en van vergelijkbare dikte en lengte is.

Let op bij een dikke hak in de steunzool. Vaak komt u dan hooguit in de schoen, waardoor niet alle modellen geschikt zijn. We adviseren u graag!

Wintertenen treden op tussen oktober en maart. De tenen worden rood met blauwe plekken. En zijn gevoelig en jeuken of zijn zelfs pijnlijk.

Wintertenen wilt u voorkomen. Als ze er eenmaal zijn, is het niet eenvoudig om eraf te komen. Voorkomen van wintertenen kan door te zorgen voor voldoende ruimte voor de tenen, ook bij het dragen van een dikkere sok, een goede isolerende zool en eventueel een fijne warme voering zoals wol. Geschikte wintermodellen kunnen zijn van de merken Solidus en Hartjes.

  • Pijnlijke grote teen gewricht of stijf grote teengewricht (hallux rigidus): een schoen met een stevige zool met een beperkte buigzaamheid zoals Durea voor dames of Gijs voor heren.
    Ook schoenen met een goede afwikkeling helpen daarbij zoals modellen van X-Sensible.
  • Hielspoor: hiervoor is een goede demping nodig. Bij flinke, actieve hielspoor is het merk Joya een uitkomst. Deze schoenen hebben een dikke zachte tussenzool. Alsof u op een gymmat staat, waarbij de pijnlijke plek heerlijk in een zachte laag wordt opgevangen. Zo krijgt deze aandoening rust en kan de genezing worden ingezet.
  • Hallux Valgus: Deze “knok” kan pijnlijk zijn, verbreedt de voorvoet en leidt tot een ander looppatroon. Voor een voet met een hallux valgus moet gezocht worden naar een schoen die voor voldoende breedte heeft, zacht en soepel is zonder naden rond de knok. Die het looppatroon voldoende ondersteunt, zodat er niet meer klachten optreden. X-Sensible gebruikt onder andere stretchend leer. Maar ook de breedtematen van Durea en Solidus brengen vaak uitkomst.

Voldoende ruimte is belangrijk en wel om het volgende: het belangrijkste is dat de bal van uw voet goed past in de balpunt van de schoen. Daar moet de schoen de voet goed omsluiten.

Daarnaast is een goede hielgrip belangrijk, zodat u niet gaat glijden in de schoen. Vanaf de voorkant van uw langste teen heeft u minimaal 1 tot 1,5 cm lengte over nodig. Dit is van belang, zodat u bij het afwikkelen van uw voet de voorkant van de schoenen niet raakt.

Ook is het belangrijk dat u uw tenen goed en vrij kan bewegen, ook uw kleine teen.

Voldoende ruimte en dus een goed passende schoen, voorkomt dat u allerlei voetklachten krijgt, zoals een hallux valgus, eelt, likdoorns of blauwe nagels. Gaat u wandelschoenen aanschaffen, let dan op dat u deze meestal één maat groter koopt dan uw normale confectie schoenen.

Bij hallux valgus is het belangrijk dat er zo min mogelijk druk op de knobbel komt. Het beste is dan om voor schoenen met stretch te kiezen, zoals Xsensible, maar ook Durea en Solidus hebben modellen met stretch.

U kunt ook voor “gewone” schoenen kiezen, maar deze moeten dan wel breed genoeg zijn. Het fijnste is dat er geen naden lopen over het deel bij de hallux valgus.

Een eerste meetmoment is om te kijken hoe een schoen zit zonder de veters dicht te doen. Vervolgens is het belangrijk dat u de tenen helemaal vrij kan bewegen en dat de schoen de bal van uw voet goed omsluit. Dit voorkomt dat u naar voren schiet. Ideaal is om minimaal 1 cm vrije ruimte te hebben vanaf uw langste teen, maar bij voorkeur 1,5 cm. Daarnaast moet de contrefort (verstevigde achterkant van de schoen) uw hiel goed omsluiten, zodat u niet gaat slippen in de schoen.

Het ligt er natuurlijk aan wat voor een vlekken het zijn, maar het beste is om ze eerst te reinigen met clean en care van Collonil. Daarna kunt u de schoenen poetsen. Gaat de vlek er nog steeds niet uit, dan kunt u het proberen met ossengal zeep of met saddle soap (zadelzeep). 

Als u de Carbon Pro impregneer spray van Collonil gebruikt dan is de frequentie 1x per 3 weken. Bij erg nat weer kunt u tussendoor een keer vaker sprayen. Door de herhaling zal uw schoen beter beschermd worden.

Schoenen zijn te klein wanneer uw tenen geen vrije beweegruimte hebben. U moet als het ware kunnen pianospelen met uw tenen in uw schoenen. Vaak zijn uw voeten gewend geraakt aan te kleine schoenen, waardoor het voor uzelf lastig te beoordelen is wanneer de schoenen te klein zijn. Met name bij mensen met smalle voeten ziet u vaak dat ze te kleine schoenen dragen. Dit komt, omdat de breedte door hen gecompenseerd wordt door kleinere schoenen te dragen. Beter is dus groter en smaller te kopen. Ons advies is om minimaal 1 cm, maar idealiter 1,5 cm vrije afwikkelruimte te hebben in uw schoenen.

Er zijn een aantal punten op te noemen waaraan u een versleten schoen herkent. De schoenen omsluiten uw voeten niet meer voldoende, omdat het leer te veel is uitgerekt en u daardoor gaat schuiven in de schoenen. De zool is dermate schuin afgesleten dat u niet meer goed recht in de schoenen staat. Of de zool is door slijtage te dun geworden, waardoor u de onregelmatigheden van de weg door de zool heen voelt.

Wanneer het bovenmateriaal nog wel intact is, kunt u nog wel vaak de schoenen laten verzolen. Let verder goed op de voering van de schoenen. Op een gegeven moment is de binnenkant verzadigd door transpiratie vocht en ademen de schoenen niet meer goed. Ook dan kunt u het beste de schoenen vervangen.

Algemeen

Of u ons nu wilt bellen, mailen, WhatsAppen. Of de route naar onze winkel of wilt weten waar u bij ons kan parkeren? Al deze informatie vind je op onze contactpagina.

Onze vaste openingstijden zijn:

Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 09.30 – 18.00 uur
Woensdag 09.30 – 18.00 uur
Donderdag 09.30 – 18.00 uur
Vrijdag 09.30 – 18.00 uur
Zaterdag 09.30 – 17.00 uur
Zondag GESLOTEN

Eventuele wijzigingen kunt u vinden op onze contactpagina.

Betalen en bezorgen

U kunt uw bestelling betalen met iDEAL, creditcard of via bankoverschrijving.

Heeft u een bestelling van € 50,- of meer, dan brengen wij geen verzendkosten in rekening voor een verzending in Nederland en België. De verzendkosten naar Duitsland zijn € 10,-

De levertijd is circa 1-2 dagen. Uiterlijk binnen 10 dagen na bestelling.

De verwachte levertijd van een bestelling is gemiddeld 1-2 werkdagen. Mocht dit langer gaan duren, dan brengen wij u daarvan op de hoogte.

Is uw bestelling € 50,- of meer, dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

Ruilen & retourneren

Een online bestelling kunt u binnen 14 dagen naar ons retour sturen. Maakt u hiervoor gebruik van het retourformulier.

U ontvangt bij de levering van de schoenen ook een retourlabel. Deze kunt u gebruiken op het pakket en afleveren bij een PostNL servicepunt.

Account

Rechtsbovenaan de pagina klikt u op de button ‘Account’. Bent u een bestaande klant, dan klikt u op inloggen. Met uw e-mailadres en gekozen wachtwoord kunt u inloggen. Bent u nieuw en wilt u een account aanmaken, dan klikt u op ‘Registreer’.

U wilt graag een persoonlijk account aanmaken. Ga naar de button ‘Account’, rechtsboven de pagina. Klik op account aanmaken en registreer. U ontvang per email een wachtwoord om voor de eerste keer in te loggen.

U kunt uw persoonlijke gegevens wijzigingen door in te loggen op uw account. Klik op ‘adres’ of ‘accountgegevens’ en u kunt uw gegevens aanpassen.

Log in op uw account en u kunt uw e-mailadres aanpassen.

Ga naar ‘Account’ en klik op ‘wachtwoord vergeten’. Volg de stappen en u kunt uw wachtwoord aanpassen.

U heeft geen account nodig om een bestelling te plaatsen in onze webshop.

U kunt uw account verwijderen door een email te sturen naar info@klinkenbergschoenen.nl.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?