Logo van Klinkenberg schoenen
Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland
Gratis verzending naar België

Last van branderige voeten in uw schoenen?

Brandende voeten, hoe onstaan ze? En wat kan je er tegen doen?

Heeft u na een wandeling last van brandende voeten in uw schoenen? Trekt u uw schoenen het liefst uit? En gaat u liever verder op blote voeten? Dit zijn vaak tekenen van een doorgezakte voorvoet. Een doorgezakte voorvoet is erg vervelend en veroorzaakt bovendien een nare, zeurende pijn. In deze blog vertellen wij u er alles over en geven u tips voor de juiste schoenen om pijn van een doorgezakte voorvoet tegen te gaan.

Brandende voeten oorzaak

Branden voeten worden veroorzaakt door een verslapping of doorzakking van de voorvoetboog. De voetboog kan doorzakken of verslappen door verschillende factoren. Wij zetten de drie oorzaken van brandende voeten voor u op een rij.

1. Het dragen van te kleine schoenen

De meeste mensen weten vaak niet hoe schadelijk het dragen van te kleine schoenen kan zijn voor uw voeten. Als u te kleine schoenen draagt, dan heeft de voet te weinig ruimte. En die ruimte heeft de voet juist nodig om de pezen en spieren die na de tenen komen te stimuleren tijdens het lopen. Bij onvoldoende ruimte neemt de kracht in de spieren en pezen af waardoor de voorvoetboog doorzakt.

2. Het dragen van hoge hakken

Loopt u vaak op hoge hakken? Bij het dragen van hoge hakken rust er een groot gedeelte van uw lichaamsgewicht op de voorvoet. Het is dus van groot belang dat de voorvoetboog dit gewicht kan dragen.

Ongeacht het gewicht, is het veelvuldig dragen van hakken schadelijk voor de voorvoet. Na een bepaald moment is de rek uit de voorvoet en deze keert dan niet meer terug in de voetboog.

3. Overgewicht

Hetzelfde als bij het dragen van hakken geldt voor overgewicht. De voorvoet moet het lichaamsgewicht kunnen dragen. Als het lichaamsgewicht te zwaar wordt om te dragen, veert de boog na een verloop van tijd niet meer terug.

En dan nog even over het onvoldoende aanwezig zijn van de vetkussentjes. Hoe kan het dat deze maar weinig tot niet aanwezig zijn? De afname van vetkussens ontstaat vaak op latere leeftijd. Maar bij een smalle, magere voet zitten sowieso weinig vetkussentjes, waardoor de kans op een doorgezakte boog groter is.

Wat is een doorgezakte voorvoet?

Bij een doorgezakte voorvoet heeft u pijn aan de voorkant van de voet. Bij de middenvoetsbeentjes om precies te zijn. Dit komt doordat de voorvoetboog is verslapt en de middenvoetsbeentjes dus niet meer voldoende ondersteuning krijgen om omhoog te blijven staan. Maar het kan ook zijn dat er te weinig vetkussentjes in de voorvoet aanwezig zijn. Hierdoor loopt u op de botten in de voet, wat pijn veroorzaakt.

Wat te doen tegen een doorgezakte voorvoet?

Heeft u last van een doorgezakte voorvoet? Dan is het noodzaak dat de druk op de middenvoetsbeentjes wordt verlaagd. Dit kan door het dragen van schoenen met een goed voetbed en natuurlijk de juiste maat. Vaak zit er bij schoenen met een goed voetbed een extra ondersteuning net achter de doorzakking waardoor de doorzakking wordt opgeheven en worden de middenvoetsbeentjes omhoog gezet.

En hoe zit het dan met de afname van de vetkussens? Om de afname daarvan te compenseren is een schoen met zacht voetbed en fijne demping zeer geschikt. Wij hebben verschillende schoenen in onze winkel en webshop die de juiste ondersteuning bieden.

Welke schoen kiezen bij een doorgezakte voorvoet?

Bij Klinkenberg Schoenen weten wij precies welke schoenen geschikt zijn voor een doorgezakt voetbed. Onze specialisten adviseren u graag over een geschikt model. U kunt denken aan schoenen van Durea, GIJS, Mephisto, FinnComfort, Xsensible of Joya.

Meer weten over de juiste schoen bij een doorgezakte voorvoet?
Andere blogs:
Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?