Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland, gratis verzending naar België
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 68 beoordelingen
×
Te grote of te ruime schoenen?

Help, mijn schoenen zijn te groot!

Het is een vraag die we onszelf niet elke dag stellen.
Maar wanneer u twijfelt over de schoenmaat, zal de vraag wellicht opspelen. Want, wanneer zijn schoenen nu eigenlijk te groot of misschien zelfs te breed?

Herkent u dit:

In de winkel zaten de schoenen nog lekker, maar na een tijdje erop gelopen te hebben komt u erachter dat ze toch te groot zijn. Jammer! Het dragen van te grote schoenen loopt niet alleen vervelend, maar is ook niet al te best voor uw voeten. Vaak zijn schoenen echter niet te groot maar te breed. Nederlanders komen gemiddeld juist te kleine maar te brede schoenen. De gemiddelde Hollandse voet is niet breder dan wijdte F. Een schoen past goed als de bal van uw voet in het diepste en breedste gedeelte van de schoen valt. Dit balpunt van de schoen zorgt ervoor dat u niet naar voren schuift in de schoen, zodat uw voet goed achterin de schoen blijft zitten en u niet gaat slippen.

Het kopen van de juiste, passende schoenen is daarom aan te raden. Schoenen die perfect zitten en niet te groot zijn en dus zeker ook niet te breed. Zijn uw schoenen te groot of te breed geworden? En kunnen ze niet meer geretourneerd worden? Wij geven graag wat tips bij te groot gekochte schoenen! Maar voordat wij ingaan op de tips leggen wij eerst uit wanneer schoenen nou precies te groot zijn.

Wanneer zijn schoenen te groot?

Wanneer spreken we van een te grote schoen? Dat is eigenlijk zoals hierboven uitgelegd afhankelijk van de breedte van de schoenen. Slipt u uit de hiel? Dan zijn uw schoenen waarschijnlijk te breed en was een smallere wijdtemaat passender geweest. Te groot zijn schoenen wanneer u vanaf uw langste teen meer dan 1,5 cm overlengte heeft.

Maar het schuiven en slippen is niet het enige. Bij het dragen van schoenen is het ook belangrijk dat u geen pijn ervaart door bijvoorbeeld uitstekende delen. Schoenen zijn in dat geval niet perse te groot, maar zijn minder geschikt voor uw voeten.

Tot slot gaat het bij het bepalen of een schoen te groot is ook echt om uw gevoel. Denkt u bij het passen dat een schoen te groot is, probeer dan eerst eens een smallere schoen van hetzelfde model. Zo voelt u zelf het beste waar het probleem zit. En bindt u ook niet vast op één schoenmaat. 

Sommige modellen of merken vallen groter of kleiner uit. Het kan dus maar zo zijn dat u van de ene schoen maat 38 heeft en de andere 39. En hetzelfde geldt dus ook voor de breedte van de schoen. Het beste is nog om u in een pasvorm winkel te laten adviseren en samen met ons te kijken welke lengte en breedtemaat het beste bij uw voeten passen.

Bent u toch niet tevreden over de maat die u bijvoorbeeld via onze webshop heeft gekocht? Wij bieden de mogelijkheid om schoenen ongedragen binnen 14 dagen GRATIS (in Nederland) aan ons te retourneren. Binnen 10 werkdagen storten wij bij akkoord het aankoopbedrag van uw bestelling terug.

te grote schoenen

Te grote schoenen gekocht? En kunnen deze niet meer geretourneerd worden?

Zijn uw schoenen te groot of te breed? En kunnen deze niet meer teruggebracht worden? Of waren ze er niet meer in een andere maat en wilde u ze hoe dan ook hebben? Het dragen van te grote schoenen is niet te adviseren, maar er zijn wel wat foefjes om de ruimte op te vullen.

Tip 1: Draag dikke sokken!

U zult er niet van opkijken, maar het dragen van lekkere dikke sokken kan de ruimte in de schoen vullen. Helpt een dikke sok niet of is de schoen nog steeds veel te groot? Dan kunt u de sok aanvullen met een inlegzool. Het beste zijn kurkjes welke alleen onder de voorvoet worden geplaatst, deze zijn schuin afgeschuurd zodat u geen ruimte verliest bij uw tenen.

Tip 2: Inlegzooltjes

Zijn sokken niet echt uw ding? Probeer dan inlegzooltjes. Het beste zijn kurkjes welke alleen onder de voorvoet worden geplaatst, deze zijn schuin afgeschuurd zodat u geen ruimte verliest bij uw tenen. Dit is ook een prima manier om verschil tussen je voeten qua lengte of breedte op te vangen. In veel gevallen zorgen deze kurkjes ervoor dat een te grote of te brede schoen weer passend is. En als u in uw huidige schoenen al zooltjes heeft, neem deze dan tijdens het passen van nieuwe schoenen mee. Zo weet u altijd zeker dat u de juiste schoenmaat koopt.

Ons advies: laat uw voeten opmeten

Wilt u nieuwe schoenen kopen en zeker weten dat u de juiste schoenmaat kiest? Laat ons uw voeten opmeten. Zo weet u precies welke schoenmaat u heeft. Want wist u dat uw schoenmaat in de loop der jaren veranderd? Onze medewerkers onderzoeken niet alleen de beste schoenmaat, maar kijken ook welke soort schoen geschikt is voor uw voeten. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat de schoen qua uitstraling bij u past, maar ook zeker goed zit en het juiste comfort biedt.

Meer weten over het opmeten van uw voeten?

Bekijk ook eens onze andere blogs

Hielspoor

U heeft veel pijnklachten onder de voet? Heeft u al aan hielspoor gedacht? Wat is hielspoor, welke klachten geeft dit en hoe is dit te voorkomen? Wij schreven er een blog over. Leest u mee?

Lees verder »

Main Menu

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?