Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland, gratis verzending naar België
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 67 beoordelingen
×

Ik zoek schoenen die lekker lopen, hoe kies ik die?

Bij Klinkenberg Schoenen is dit een veelgestelde vraag. En direct hoor je daarachter; ik heb pijn, mijn schoenen zitten niet prettig, ik loop niet lekker. En waar moet je dan beginnen? Wij beginnen bij het begin: het meten van de voeten, want meten is weten.

Uw voeten meten

Uw voeten worden gemeten in lengte en breedte. Een schoen moet wel aansluiten, maar niet te strak zitten en knellen. Ook niet als de voeten voller worden in de loop van de dag. Als u schoenen past, moet de schoen goed aansluiten bij de hiel. De hielsluiting en de sluiting van de schoen (band, veter, klittenband) houden samen de schoen op zijn plaats. De tenen hebben de ruimte nodig om goed te bewegen. Ook moet er wat ruimte voor de tenen vrij blijven. Vaak denken mensen dat de schoenen dan te groot zijn. Maar deze ruimte is nodig omdat de voet langer wordt tijdens het lopen en het volume van de schoen kleiner door het buigen.

Wat ruimte in de schoenen is nodig

Als we het nog iets technischer mogen zeggen; Voldoende ruimte in de schoen vóór de tenen betekent beter afwikkelen van de tenen, een verbeterd looppatroon en betere doorbloeding van de voeten. Zijn de voeten te klein of krap, dan blokkeren en beschadigen mogelijk gewrichtjes in uw voeten, loopt u risico op vervorming van de tenen en zien we vaak een afwijkend looppatroon. U kunt zelfs knie-, heup en rugklachten ontwikkelen. Kies dus voor goed passende schoenen met voldoende ruimte.

voetmeting

Veters, rits of klittenbandsluiting?

Om de schoen goed aan te kunnen houden, is een verstelbare sluiting het meest prettige. Een instapper wordt snel te klein gekocht omdat de voet de schoen anders verliest. Een verstelbare sluiting geeft steun en comfort en voorkomt dat de voet schuift of aan de hiel uitglipt. De keuze tussen veters, rits of klittenband heeft vaak te maken met het eigen gemak of de eigen vaardigheid: kunt u nog wel goed bij de voeten, werken uw handen nog goed mee bij het sluiten van de schoenen. Veters zijn het meest instelbaar. Een lange vetersluiting over de schoen geeft meer instelmogelijkheden dan een korte sluiting. Daar kan u slim gebruik van maken bij een plattere voet bijvoorbeeld of een voet die dikker wordt in de loop van de dag. Heeft u een combinatie van rits en veter gekozen, strik dan toch geregeld de veters opnieuw omdat de veters toch wat verschuiven en losser gaan zitten.

Passen van de schoenen

Zomer of winter, ochtend of middag; misschien maakt dat voor uw voeten uit. Als dat zo is, kan het verstandig zijn om juist in de middag te komen passen als de voeten voller zijn. Vertel het aan uw pasvormadviseur, onze medewerker. Draagt u normaal steunkousen of steunzolen, zorg dan dat u deze draagt of meeneemt voor de juiste maatkeuze. Pas altijd een compleet paar. Loop even op het gemak door de winkel zodat u goed kan voelen hoe de schoen zit. We zeggen wel: ”kies met de voeten en niet met de ogen”, uw voeten “vertellen” u of de schoenen goed zitten. En natuurlijk staan we u met raad en hulp terzijde om een goed passende schoen te vinden.

Zijn goede schoenen altijd saai?

Zeker niet! De tijd dat schoenen altijd poetsbaar moesten zijn, veters hadden en blauw, bruin of zwart waren ligt vér achter ons. Alle merken, ook de comfortmerken, dat zijn merken die meerdere breedte maten aanbieden, zijn steeds in ontwikkeling. Niet alleen qua uiterlijk, waarbij we meer kleurgebruik zien, verschillende materialen, gebruik van glans, maar ook technisch. De afwikkeling van de schoen, de stabiliteit, de hielsluiting, voering, demping en gewicht van zolen zijn aspecten die ook nog steeds in ontwikkeling zijn. Niet alleen geeft dat steeds meer mogelijkheden om goed aan te sluiten op uw vraag naar comfort en op uw wensen voor gebruik, maar ook levert dat leuke vlotte draagbare modellen op met veel kleding gecombineerd kan worden.

Kan ik goede schoenen voor mij via internet kopen?

Dat is een lastige vraag die steeds vaker wordt gesteld. De punten die hiervoor zijn genoemd: het meten, de juiste sluiting, aansluiten bij het doel waar u ze voor gaat gebruiken, de pasvorm met eventueel steunkous en steunzool, goede steun en afwikkeling, gewicht van de schoen zijn allemaal zaken die via internet niet te beoordelen zijn. Pas bij het passen ervaart u hoe de schoen aan uw unieke voeten zit. En misschien weet u niet dat iets beter kan omdat u al jaren last heeft van uw voeten of schoenen. Met hulp van een pasvormadviseur, kan worden bekeken wat uw voeten nodig hebben en wat welke schoenen u te bieden hebben. Zo komt u tot een gewogen keuze en voorkomt u een miskoop. Gewoon schoenen die u brengen waar u wilt gaan, die lekker zitten. We helpen graag. Klinkenberg Schoenen. En ineens loopt alles beter!

Meer weten over de perfect passende schoen?
Andere blogs:
Hielspoor

U heeft veel pijnklachten onder de voet? Heeft u al aan hielspoor gedacht? Wat is hielspoor, welke klachten geeft dit en hoe is dit te voorkomen? Wij schreven er een blog over. Leest u mee?

Lees verder »

Main Menu

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?