Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland, gratis verzending naar België
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 67 beoordelingen
×
Hoe kan ik mijn juiste schoenmaat bepalen?

Mijn voeten opmeten

U wisselt regelmatig van schoenen. Voor behoud van uw voeten en schoenen. Erg fijn als dat kan. En ineens passen uw schoenen niet meer. Te klein? Te straks? De schoen knelt? Hoe kan dat? Ondanks dat u, met advies, de juiste schoenmaat bepaald heeft?

Naarmate u ouder wordt kan uw schoenmaat veranderen. Dat komt niet, omdat uw voeten ineens weer zijn gaan groeien. Dat heeft te maken met de bogen in uw voeten. Deze kunnen gaan doorzakken. Het gevolg daarvan is dat uw voeten langer worden. En vaak ook breder. Maak gebruik van onze kennis en laat regelmatig uw juiste schoenmaat bepalen!

Van voeten meten naar juiste schoenmaat bepalen

Bij Klinkenberg schoenen staat de voet centraal.
Hiermee bedoelen wij dat de schoen zich aanpast aan de voet en niet de voet aan de schoen.
Op die manier hebben de voeten de juiste ruimte en ervaart u de meeste comfort.

Wij gebruiken bij het bepalen van de juiste schoenmaat een maatstok en een meetlint. De maatstok voor de lengte van de voet. Bij de lengte wordt gekeken naar de grote teen en de tweede teen. De grootste van deze twee wordt als uitgangspunt genomen. Dit is belangrijk bij het bepalen van de juiste schoenmaat.

Om de breedte van de voet te bepalen gebruiken we een meetlint. Afhankelijk van het aantal centimeters wordt de breedtemaat bepaald. De breedtemaat krijgt een letter vanuit het alfabet mee.

Breedtematen en halve maten

Na de meting wordt de schoenmaat bepaald. Uw weet nu de lengte en de breedte van uw voeten. Bijvoorbeeld de lengte is 39 centimeter. De breedte wordt aangegeven met een letter, bijvoorbeeld H. Hoe hoger de letter in het alfabet, hoe breder de voet. En hoe lager de letter in het alfabet, hoe smaller de voet.

Uw schoenmaat is bekend. Wij kijken met u mee welke merken en modellen passen bij uw voeten. U weet namelijk wel de lengte en breedte, maar hoe dit uitvalt bij een schoen verschilt per merk. De medewerkers van Klinkenberg kunnen u hier goed bij adviseren door de kennis en ervaringen die zij hebben met de verschillende merken. En natuurlijk houden we ook rekening met uw wensen.

Wie de schoent past ...

Bij het passen letten we erop dat u genoeg ruimte in de schoen heeft én overhoud. Een schoen die precies past is echt te klein. Tijdens het lopen zakken uw voeten uit. En dit zorgt ervoor dat uw voeten langer worden en dus ruimte nodig hebben. Erg belangrijk dus!

Andere schoenmaat door zwangerschap

Dit overkomt veel vrouwen tijdens de zwangerschap. Doordat de vrouw aankomt in haar gewicht, zakt de voetboog door. En ook is het gevolg dat de voet breder en langer wordt. In de meeste gevallen gaat het om een ½ tot 1 schoenmaat groter. Helaas hersteld de voet zich niet meer naar de maat van voor de zwangerschap.

Tijd om uw voeten weer een te laten meten?
Andere blogs:
Hielspoor

U heeft veel pijnklachten onder de voet? Heeft u al aan hielspoor gedacht? Wat is hielspoor, welke klachten geeft dit en hoe is dit te voorkomen? Wij schreven er een blog over. Leest u mee?

Lees verder »
Hallux Valgus

Herkent u het beeld van een knobbel aan de zijkant van de voet, ter hoogte van de grote teen? Dan heeft u mogelijk last van hallux valgus. We vertellen u hier graag meer over.

Lees verder »

Main Menu

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?