Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland, gratis verzending naar België
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 67 beoordelingen
×

Gaat u met steunzolen nieuwe schoenen kopen?

”Soms zien mensen er als een berg tegenop: steunzolen. Maar, de tijd van harde stalen inlegzolen ligt ver achter ons. Uw podotherapeut of podoloog maakt voetbedden met sturende en steunende delen helemaal aangepast op uw voet. De beschikbaarheid van steeds meer materialen, betekent dat de afwerking in mooi ademend leer of in bijvoorbeeld een drukontlastende kunststof toplaag wordt gemaakt, zodat u heerlijk zacht loopt. Alles is er klaar voor om u goed en fijn te laten lopen. Nu de schoenen nog.”

Oude schoenen en nieuwe steunzolen

Had u eerder geen steunzolen? Dan is uw schoen afgesleten op het looppatroon dat u had voordat u steunzolen kreeg. Bovendien kan de steunzool wat meer ruimte innemen in de schoen dan de oorspronkelijke binnenzool. Want de binnenzool wordt eruit gehaald en de steunzool erin gelegd. Heeft u een schoen waar de binnenzool niet uit kan, dan is deze eigenlijk niet geschikt voor het gebruik met een steunzool. Kan de binnenzool er wel uit, dan is het de vraag of en hoe de oude schoen past met de nieuwe steunzool. Onze ervaring is dat over het algemeen het een betere keus is om dan ook nieuwe schoenen te nemen waar de nieuwe steunzolen goed in passen en die uw looppatroon weer helemaal goed ondersteunt.

Nieuwe schoenen en oude steunzolen

Heeft u al langer steunzolen en denkt u erover om deze te laten vernieuwen, maar bent u ook toe aan nieuwe schoenen, dan kan er twijfel ontstaan over wat als eerste te vernieuwen. Ons advies is om eerste nieuwe steunzolen te laten aanmeten en met de nieuwe steunzolen de nieuwe schoenen te bestellen, tenzij u zeker weet dat de voeten niet veranderd zijn. Vaak zijn de voeten wat veranderd waardoor de lengte van de zool, de dikte van het ondersteunende of verzachtende materiaal op de nieuwe zool anders is dan op uw oude zool. En dat vraagt vaak ook aanpassingen in de maat. Laat uw voeten en steunzolen daarom ook tijdig controleren bij uw podotherapeut of podoloog. Dan heeft u de zolen op tijd en heeft u ook nog alle keus in de collectie.

Schoenen kopen als u steunzolen draagt

Bij een comfortschoenwinkel, is de collectie er voor een groot deel op gericht om juist klanten die iets meer zorg nodig hebben bij de keus van de schoenen, bijvoorbeeld omdat ze steunzolen dragen, goed te kunnen helpen. Niet alleen zijn van de meeste veterschoenen de binnenzolen uitneembaar, er zijn zelfs schoenen, zoals bij het merk Finn Comfort, waar een hele flinke steunzool in past. De diverse schoenmerken passen zich steeds actiever aan aan de modetrends. Er is een ruime keuze van sportieve schoenen maar ook van sneakermodellen, half hoge schoenen en laarzen waar de voetbedden uit kunnen en kunnen worden vervangen door de persoonlijke steunzolen. Rustig of kleurrijk, sportief of wat gekleder, voor elke smaak is er een leuke vlotte schoen. Ook als drager van steunzolen komt u modieus voor de dag.

Zomertijd; sandalen en slippers met steunzolen


Het is een misverstand om te denken dat er voor u als u steunzolen heeft, geen goede sandalen of slippers zouden zijn waar u de steunzool in kan leggen. Die zijn er wel degelijk en zelfs met een ruime keuze. Durea biedt goed sluitende sandalen met diverse breedte maten en ook modellen met een klein sleehakje waar prima de eigen steunzool in kan. Wolky heeft een sportieve sandaal met goede brede band, Solidus biedt diverse breedte maten en ook modellen met een gesloten hiel, enz. enz. De meest belangrijke merken van slippers zijn Finn Comfort en Solidus, ieder met een eigen stijl maar met een prima draagbare slipper waar u de hele zomer plezier van heeft. Kom vooral kijken wat bij uw wensen past.

Schoenen kiezen met steunzolen een probleem? Zeker niet. Met een goede meting van de voeten, en een uitgebreide collectie schoenen met verwisselbare voetbedden, hebben we beslist ook voor u een passend voorstel!

Meer weten over steunzolen?
Andere blogs:
Hielspoor

U heeft veel pijnklachten onder de voet? Heeft u al aan hielspoor gedacht? Wat is hielspoor, welke klachten geeft dit en hoe is dit te voorkomen? Wij schreven er een blog over. Leest u mee?

Lees verder »

Main Menu

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?