Home Blog Uncategorized Met steunzolen nieuwe schoenen kopen

Gaat u met steunzolen nieuwe schoenen kopen?

”Soms zien mensen er als een berg tegenop: steunzolen. Maar, de tijd van harde stalen inlegzolen ligt ver achter ons. Uw podotherapeut of podoloog maakt voetbedden met sturende en steunende delen helemaal aangepast op uw voet. De beschikbaarheid van steeds meer materialen, betekent dat de afwerking in mooi ademend leer of in bijvoorbeeld een drukontlastende kunststof toplaag wordt gemaakt, zodat u heerlijk zacht loopt. Alles is er klaar voor om u goed en fijn te laten lopen. Nu de schoenen nog.”

Oude schoenen en nieuwe steunzolen

Had u eerder geen steunzolen? Dan is uw schoen afgesleten op het looppatroon dat u had voordat u steunzolen kreeg. Bovendien kan de steunzool wat meer ruimte innemen in de schoen dan de oorspronkelijke binnenzool. Want de binnenzool wordt eruit gehaald en de steunzool erin gelegd. Heeft u een schoen waar de binnenzool niet uit kan, dan is deze eigenlijk niet geschikt voor het gebruik met een steunzool. Kan de binnenzool er wel uit, dan is het de vraag of en hoe de oude schoen past met de nieuwe steunzool. Onze ervaring is dat over het algemeen het een betere keus is om dan ook nieuwe schoenen te nemen waar de nieuwe steunzolen goed in passen en die uw looppatroon weer helemaal goed ondersteunt.

Nieuwe schoenen en oude steunzolen

Heeft u al langer steunzolen en denkt u erover om deze te laten vernieuwen, maar bent u ook toe aan nieuwe schoenen, dan kan er twijfel ontstaan over wat als eerste te vernieuwen. Ons advies is om eerste nieuwe steunzolen te laten aanmeten en met de nieuwe steunzolen de nieuwe schoenen te bestellen, tenzij u zeker weet dat de voeten niet veranderd zijn. Vaak zijn de voeten wat veranderd waardoor de lengte van de zool, de dikte van het ondersteunende of verzachtende materiaal op de nieuwe zool anders is dan op uw oude zool. En dat vraagt vaak ook aanpassingen in de maat. Laat uw voeten en steunzolen daarom ook tijdig controleren bij uw podotherapeut of podoloog. Dan heeft u de zolen op tijd en heeft u ook nog alle keus in de collectie.

Schoenen kopen als u steunzolen draagt

Bij een comfortschoenwinkel, is de collectie er voor een groot deel op gericht om juist klanten die iets meer zorg nodig hebben bij de keus van de schoenen, bijvoorbeeld omdat ze steunzolen dragen, goed te kunnen helpen. Niet alleen zijn van de meeste veterschoenen de binnenzolen uitneembaar, er zijn zelfs schoenen, zoals bij het merk Finn Comfort, waar een hele flinke steunzool in past. De diverse schoenmerken passen zich steeds actiever aan aan de modetrends. Er is een ruime keuze van sportieve schoenen maar ook van sneakermodellen, half hoge schoenen en laarzen waar de voetbedden uit kunnen en kunnen worden vervangen door de persoonlijke steunzolen. Rustig of kleurrijk, sportief of wat gekleder, voor elke smaak is er een leuke vlotte schoen. Ook als drager van steunzolen komt u modieus voor de dag.

Zomertijd; sandalen en slippers met steunzolen


Het is een misverstand om te denken dat er voor u als u steunzolen heeft, geen goede sandalen of slippers zouden zijn waar u de steunzool in kan leggen. Die zijn er wel degelijk en zelfs met een ruime keuze. Durea biedt goed sluitende sandalen met diverse breedte maten en ook modellen met een klein sleehakje waar prima de eigen steunzool in kan. Wolky heeft een sportieve sandaal met goede brede band, Solidus biedt diverse breedte maten en ook modellen met een gesloten hiel, enz. enz. De meest belangrijke merken van slippers zijn Finn Comfort en Solidus, ieder met een eigen stijl maar met een prima draagbare slipper waar u de hele zomer plezier van heeft. Kom vooral kijken wat bij uw wensen past.

  • Vergeet de steunzolen niet mee te nemen als u naar de schoenwinkel gaat om schoenen te kiezen.
  • Steunzolen worden vaak dagelijks gedragen. Ze drogen beter als u ze ’s avonds uit de schoenen haalt en apart van de schoenen laat drogen. Zo blijven schoenen en steunzolen frisser.
  • Vraag ook na bij uw podotherapeut of podoloog hoe de steunzolen onderhouden kunnen worden. Net als bij schoenen, houdt u ze zo fris en verlengt u de levensduur.
  • Kraken de schoenen met steunzolen erin? Strooi dan een beetje talkpoeder in de schoenen voor u de zolen erin legt. Vaak verhelpt dit het probleem.
  • Vindt u de randjes van de steunzolen niet mooi in de sandaal of vindt u het niet fijn om met blote voeten op de steunzolen te lopen? Een klein kousenvoetje in de gewenste kleur (zwart wit of huid) dat over de steunzool wordt gespannen voor deze in schoen of sandaal wordt gelegd, is een eenvoudige maar praktische oplossing. Wij hebben hiervoor kousenvoetjes van het merk Falke, waar we zeer positieve gebruikersreacties op hebben gekregen.

Schoenen kiezen met steunzolen een probleem? Zeker niet. Met een goede meting van de voeten, en een uitgebreide collectie schoenen met verwisselbare voetbedden, hebben we beslist ook voor u een passend voorstel!

Meer weten over steunzolen?