Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland, gratis verzending naar België
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 68 beoordelingen
×
Welke breedtemaat schoenen heb ik nodig?

Welke breedtemaat schoenen?

Gaat u een paar nieuwe schoenen aanschaffen? Dan is het belangrijk om erop te letten dat het een paar schoenen zijn met de juiste breedtemaat. Vaak wordt er namelijk alleen maar gekeken naar de lengtemaat, want deze weten we wel van onszelf.

Maar de breedtemaat van de schoen is net zo belangrijk. In onze winkel en webshop hebben wij verschillende schoenenmerken zoals Durea, Solidus, Xsensible, GIJS en Hartjes die verkrijgbaar zijn in verschillende breedtematen. Benieuwd naar uw breedtemaat en hoe u deze op kunt meten? In dit artikel vertellen wij alles over de breedtemaat van uw voeten!

Hoe schoenen opmeten?

U heeft een hip paar schoenen gevonden, maar zijn dit wel de juiste? Passen ze bij uw voet en niet te vergeten hebben ze de juiste pasvorm? Om te bepalen welke schoenen geschikt zijn voor uw voeten, bepalen wij altijd de lengte- en breedtemaat van uw voeten. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het opmeten van voeten en kunnen u op juiste wijze adviseren over de meest geschikte modellen.

Hoe de lengtemaat van de voet meten?

Om te bepalen wat de lengtemaat van uw voet is, meten wij uw voet op in onze winkel. Eerst meten wij altijd de lengte- en breedtemaat. Het bepalen van de lengte van uw voeten is niet heel ingewikkeld. Wij meten de voet vanaf de hiel tot aan de langste teen. Het is belangrijk dat de voet tijdens het opmeten wordt belast, omdat de voet dan langer is.

Zelf de lengtemaat opmeten?
Wilt u zelf thuis uw lengtemaat al opmeten? Dat kan natuurlijk ook. Ga staan en maak een omtrek van de gehele voet. Meet vervolgens de omtrek op met een liniaal. U heeft dan de lengtemaat van uw voet bepaalt.

Hoe de breedtemaat van de voet meten?

Bij het meten van de breedtemaat uw voet gebruiken wij een digitaal meetapparaat die uw voeten in millimeters opmeet op het breedste deel van de bal van de voet. Ook voor het opmeten van de breedte is het belangrijk dat de voet wordt belast. Dus meten gebeurd vanuit een staande positie. Aan de hand van de lengte en breedte meting komt er een advies van de juiste lengte en breedte maat voor uw voeten.

Zelf de breedtemaat opmeten?
U kunt natuurlijk ook zelf thuis uw voeten opmeten. Dit is over het algemeen wel iets minder nauwkeurig. Bent u benieuwd naar de breedte maat van uw voeten? Meet dan zoals hierboven beschreven via de omtrek van uw voeten de breedtemaat van uw voet bij de bal van uw voet op en bekijk in onderstaande tabel de breedtemaat van uw voet.

Wat is nou een smalle of een brede voet?

Er zijn verschillende wijdtematen voor uw voeten. Wijdtemaat E is bijvoorbeeld voor een hele smalle voet, G voor een voet van gemiddelde wijdte en M voor iemand met extreem brede voeten. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de verschillende wijdtematen. Als u de lengte en breedte van de voet heeft opgemeten, dan kunt u de juiste wijdtemaat opzoeken in de tabel.

Klik om de afbeelding te vergroten

Bovenstaande tabel geeft de lengte gemeten in millimeters aan, zoek de gemeten lengte op in de tabel en kijk vervolgens in die rij naar de door u gemeten breedte. Val u in tabel S dan heeft u een smalle voet: wijdte C, D of E. Valt u in tabel M dan heeft u een gemiddelde breedte: wijdte F of G. En valt u tot slot in tabel B, dan heeft u een bredere voet: wijdte H, J, K of M.

Merken voor smalle voeten zijn: Hartjes, Durea, Schneider en GIJS. Voor de bredere voeten hebben we onder meer Durea, Solidus, Hartjes, GIJS en Xsensible. De juiste schoenen voor uw voeten? Bestel uw schoenen online of breng een bezoek aan onze winkel in Geldrop!

Meer weten over het opmeten van de breedtemaat?

Bekijk ook eens onze andere blogs

Hielspoor

U heeft veel pijnklachten onder de voet? Heeft u al aan hielspoor gedacht? Wat is hielspoor, welke klachten geeft dit en hoe is dit te voorkomen? Wij schreven er een blog over. Leest u mee?

Lees verder »

Main Menu

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?