Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland, gratis verzending naar België
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 67 beoordelingen
×

Herfst en winter, koud en nat weer. Wilt u er dan nog op uit met wintervoeten?

Last van wintertenen

Eigenlijk is het heerlijk om even buiten te zijn. Frisse lucht en beweging, daar hebben we niet snel teveel van. Maar wat als het regenachtig, winderig of koud weer is? Ziet u op tegen koud en nat weer? Met koude voeten, heeft u het helemaal koud! Krijgt u snel last van wintertenen? Laat u dan niet weerhouden! 

Er is geen slecht weer, maar er zijn wel slechte schoenen voor het weer! Maar, wat is nou de oorzaak van wintertenen? Wist u dat wintervoeten worden veroorzaakt door vertraagde reactie van uw bloedvaten op het wisselen van de temperatuur? De bloedvaten worden bij wintertenen niet wijder bij warmte, waardoor er minder bloed naar de uiteinden stroomt. Het bloed hoopt zich op in de tenen waardoor rode en blauwe vlekjes op de tenen, pijnlijk, jeukend verschijnen. 

Bent u hier gevoelig voor? Zorg dan dat de voeten droog en warm blijven. En dat de tenen vrij liggen in de schoenen zonder druk van voren, zij of boven. Juist die druk zorgt voor plekjes.
Uw voeten hebben bescherming nodig. Bescherming wordt gevormd door de sokken en de schoenen die u draagt. Winterweer, koud en nat weer, vraagt om een dichte schoen, die goed aan zit, met materiaal dat het weer verdraagt en een stevige zool die isoleert en u grip geeft op een gladde stoep.  

Wij vertellen u graag hoe:

Materiaal

Kies een dichte schoen van bijvoorbeeld glad leer. Glad leer is namelijk gemakkelijk in onderhoud. Maar ook nubuck, een geruwde vorm van leer, is een veel gekozen materiaal. Leer is natuurlijk, ademt en beweegt mee met de voet.

Zool

Zoek een schoen met een wat dikkere isolerende rubberen zool met een goed profiel. Een dunne leren zool, kan nat worden waardoor het vocht ook in de schoenen komt. Het goede profiel zorgt ook voor grip en voorkomt uitglijden.

Schachthoogte

Ook rondom de enkels verlies je veel warmte. Een hogere sluiting rondom de enkels geeft stevigheid, bescherming en warmte. Er fijne goed draagbare modellen voor onder een broek, jurk of rok.

Isolatie


Kijk eens naar een warme voering van wol, dat goed ademt en isoleert. Duitse en Oostenrijkse merken werken met een “loden” voering bijvoorbeeld. Ook Gore-tex is een prettig materiaal in de winter. Vocht wordt vanuit de schoen naar buiten gebracht, maar komt niet van buiten naar binnen. Isolatie wordt ook bereikt door goede sokken.

Sokken wintertenen

Een sok of kous met wol is zeer geschikte sok voor wintertenen. Ze zijn vriendelijk voor de voeten, isoleren goed en zorgen dat de voeten droog blijven. Veel sokken hebben een wat dikker laagje voor onder de voet, dat extra isoleert en zacht en comfortabel loopt.

Onderhoud

Goed onderhoud van de schoen zorgt ervoor dat het leer in conditie blijft en soepel blijft bewegen. En zeer belangrijk, de schoen blijft dan waterafstotend. Een goede spray in tijd van regen, sneeuw en zout is onontbeerlijk!

Zorg dus dat uw voeten warm, droog en stevig zijn ingepakt. Een goede schoen of wandelschoen helpt u om ieder weer te trotseren en heerlijk even buiten te kunnen uitwaaien. Wat houd u nog tegen? We helpen u graag om een fijne schoen te kiezen!

Meer weten over passende schoenen voor wintervoeten?
Andere blogs:
Hielspoor

U heeft veel pijnklachten onder de voet? Heeft u al aan hielspoor gedacht? Wat is hielspoor, welke klachten geeft dit en hoe is dit te voorkomen? Wij schreven er een blog over. Leest u mee?

Lees verder »

Main Menu

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?