Logo van Klinkenberg schoenen
Boven € 50,- gratis verzenden en retour binnen Nederland
Gratis verzending naar België
Suède met liefde behandelen

Suède leer onderhouden

Suede schoenen, voor heren en dames. De schoenen blijven in het straatbeeld, voor zowel de zomer als de winter. We hebben er eerder een blog over geschreven, maar we behandelen nog een aantal veelgestelde vragen. Ons doel, ‘glimmende’ suéde schoenen voor iedereen!

Onderhoud suède schoenen

Over het onderhoud van suède schoenen is dus veel te schrijven. En tijdens het schrijven van een eerdere blog over suède, kwamen we ook veel vragen tegen van klanten over suède. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze veelgestelde vragen te verwerken in een aparte blog. 

Heeft u na het lezen van deze veelgestelde vragen nog steeds een prangende vraag over het onderhoud van suède schoenen?

Stel ons deze gerust per mail. We helpen u graag verder. 

Zoals eerder genoemd gaan leer en vocht niet goed samen. Wanneer u uw suède schoenen in de wasmachine stopt, zal de gehele schoen kletsnat worden. Ook de eventuele leren binnenkant van uw schoen. Bij Klinkenberg Schoenen raden we deze manier van schoonmaken niet aan.

Olie- en vetvlekken kunt u inderdaad behandelen met maïzena. Strooi wat op de vlek en geef de maïzena minstens een uur de kans om de olie en/of het vet op te nemen. Zuig het er vervolgens af met een kruimeldief. Gebruikt u bij dit type vlek in ieder geval géén suèdeborstel.

Dit geldt als een ‘oma-weet-raad-tip’, maar valt voor ons ook in de categorie: doe maar niet. Vocht en leer gaan niet goed samen dus ook stoom raden we af.

Azijn is een wondermiddel en kan gebruikt worden voor uw suède schoenen. 

Maar een veiligere manier is om de suède schoenen te reinigen met Clean en Care.

Ook zwarte suède schoenen houdt u mooi door deze regelmatig op te frissen. Verzorg ze met een gekleurde depper. De depper verzorgt en frist de kleur meteen op. Gebruik een suède borstel of Nubuck Box om doffe slijtageplekken aan te pakken.

Onderhoudsproducten voor suède schoenen

Suède schoenen onderhouden met de juiste onderhoudsproducten. Maar welke heeft u precies nodig?

Voor het beste onderhoud, spuit schoenen één keer in de drie weken in met Carbon Pro impregneer spray. Voor meer advies gaat u natuurlijk naar Klinkenberg Schoenen in Geldrop. Wij helpen u graag verder.

Is het gelukt om uw suède schoenen schoon te krijgen? Nee?

Bekijk ook eens onze andere blogs

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?